وال استریت ژورنال: شرکت های نفتیِ غربی محتاط برای آغاز تجارت با ایرانِ بلندپرواز

ساخت وبلاگ

وال استریت ژورنال در گزارشی به بررسی مشکلات پیشِ روی ایران برای آغاز تجارت با شرکت های نفتیِ غربی پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: زمانی که "بیژن زنگنه،" وزیر نفت ایران در سال 2013 به این سِمت منصوب شد، چشم انداز بزرگی در زمینه نفت برای کشورش پس از لغو تحریم ها در نظر گرفت. وی سعی داشت سطح تولید را دو برابر کند. نکته ای که تا پیش از انقلاب 1979 و زمان اوج صنعت نفت دیده نشده بود.

حالا توافق هسته ای اجرا و تحریم ها نیز لغو شده است و آینده اقتصاد ایران و توانایی این کشور برای پس گرفتن جایگاه اصلی خود در بازار جهانی، به صنعت نفت ایران بستگی دارد. ایران به 30 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد تا وعده های بیژن زنگنه را عملی کند؛ اما شرکت های غربی همچنان در این زمینه با احتیاط عمل می کنند.

وال استریت ژورنال همچنین نوشت: اینکه ایران بخواهد سرعت تولید خود را افزایش دهد، مخاطرات عمده ای برای حسن روحانی، رئیس جمهور این کشور در بر دارد. کسی که به امید بهبود وضع اقتصادی، با مهار برنامه های هسته ای در ازای لغو تحریم های اقتصادی علیه این کشور موافقت کرد. 

به نوشته وال استریت ژورنال، درآمد نفتی، 25 درصد از بودجه آینده ایران را تشکیل می دهد. موفقیت در صنعت انرژی برای حسن روحانی بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا بهای نفت خام برنت از تابستان 2014 بیش از دو سوم کاهش یافت. این مسئله کشورهای تولید کننده طلای سیاه از جمله ایران و ونزوئلا را با مشکلاتی روبرو کرد.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هم با افزایش تولیدات آمریکا و روسیه، از گذشته ضعیف تر شده است. روابط دو کشور ایران و عربستان سعودی، دو عضو با نفوذ اوپک نیز در حال حاضر رو به سردی گراییده است.

این وبسایت همچنین نوشت: تولیدات نفتی جدید ایران تنها به اشباع بازار منجر می شود. به دلیل عرضه مازاد نفت، بهای این طلای سیاه ماه گذشته به کمتر از 27 دلار در هر بشکه رسید که در 12 سال گذشته در پایین ترین سطح قرار داشت.

مقامات ایرانی پیشتر اعلام کردند تولیدات را در ماه گذشته به بیش از 3 میلیون بشکه در هر روز رسانده و آن را  14 درصد افزایش داده اند و تا پایان سال نیز یک میلیون بشکه به تعداد آن می افزایند.

به نوشته این وبسایت، ایران همچنین توجه شرکت های غربی را برای آغاز سرمایه گذاری در این کشور جلب کرده است. شرکت های نفتی اروپایی از جمله رویال داچ شل، شرکت ایتالیایی اِنی و شرکت توتال فرانسه اعلام کردند علاقه مند به تجارت با ایران هستند؛ اما باید شرایط همکاری با این کشور را بدانند. شرکت های نفتی آمریکایی از جمله "اسکان موبیل" و "شورون" نیز اعلام کردند همچنان در حال مطالعه چشم اندازهای حقوقی برای آغاز کار با ایران هستند.

به ادعای وال استریت ژورنال، ایران به بازگشت این شرکت ها نیاز دارد تا بتواند اهداف خود را -- از جمله افزایش تولید نفت خام به شش میلیون بشکه در هر روز تا سال 2020 -- عملی کند و به بزرگترین تولید کننده نفت اوپک پس از عربستان سعودی تبدیل شود. از زمان اعمال تحریم ها، ایران تنها به پیمانکاران داخلی و شرکت های نفتی چینی متکی بود. درحال حاضر شرکت های غربی ممکن است در صورت آغاز تجارت با ایران یا شرکت های وابسته به ایران دچار مشکل شوند؛ اما بدون کمک غرب، ایران حتی نمی تواند نیمی از وعده های خود را در زمینه تولید نفت عملی کند.

انتهای پیام/

- - , .

کرج نیوز | اخبار کرج | ورزش 3...
ما را در سایت کرج نیوز | اخبار کرج | ورزش 3 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جباری karaj-news بازدید : 32 تاريخ : دوشنبه 3 اسفند 1394 ساعت: 12:40