مهم ترین دغدغه تولید کنندگان در بخش پروتئین حیوانی عرضه محصول و بازاریابی محصولات است

ساخت وبلاگ

وزیر جهاد کشاورزی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب به بحث و بررسی پیرامون مشکلات حوزه کشاورزی و چگونگی تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی کشور پرداخت.

مهم ترین دغدغه تولید کنندگان در بخش پروتئین حیوانی عرضه محصول و بازاریابی محصولات استبه گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع کشاورزی و اقتصاد مقاومتی با حضور "محمود حجتی" وزیر جهاد کشاورزی در گفتگوی ویژه خبری امشب چهارشنبه 18 فروردین ماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مهم ترین دغدغه تولید کنندگان در بخش پروتئین حیوانی عرضه محصول و بازاریابی محصولات است

در ابتدای این بحث وزیر جهاد کشاورزی در تبیین مهم ترین دغدغه تولیدکنندگان مرغ و گوشت قرمز اظهار داشت: ممکن است هر روز مشکلی بر سر راه تولید کننده ای باشد که در فضای کسب و کار تولید می کند اما عمده دغدغه تولیدکنندگان امروز ما در بخش پروتئین حیوانی اعم از طیور، گوشت قرمز و لبنیات عرضه محصول و بازاریابی محصولات است.

وی  یادآور شد: شاید یکی دو سال قبل دغدغه تولیدکنندگان ما در بخش پروتئین حیوانی بیشتر بحث نهاده های مورد نیاز بود که الحدالله با تدابیر و سیاست های اتخاذ شده وضعیت هم اکنون به گونه ای است که تولید کنندگان ما در این بحث مشکلی در ارتباط با نهاده های مورد نیازشان ندارند و نهاده ها به وفور در اختیارشان قرار می گیرد.

حجتی در خصوص دغدغه کشاورزان نیز بیان داشت: باغداران ما شاید به گونه ای دغدغه هایشان کمتر باشد اما در رابطه با مشکل باغداران نیز می توان عنوان کرد که این روزها سیب درختی، سیب زمینی و پرتغال روی دست تولیدکنندگان ما مانده است که ما هم در این راستا ضمن پیگیری سیاست های تشویقی در این رابطه به گونه ای واردات را مدیریت و کنترل کردیم تا این باغداران نیز بتوانند محصولاتشان را تمام و کمال به بازارهای مصرف برسانند.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که در حوزه کشاورزی چقدر ضعف مدیریت و نظارت وجود دارد گفت: قطعاً ما بدون ضعف نیستیم و در این رابطه می توان تولید سیب درختی در کشور را مورد اشاره قرار داد که ظرفیت تولید و پتانسیل ما درباره سیب درختی سال گذشته 3 میلیون و 400 هزار تن بود در حالی که بازار مصرف ما دو تا دو و نیم میلیون تن بیشتر نیست که در این رابطه باید تمهیداتی را پیش بینی کرد تا بتوانیم مازاد تولید را صادر کنیم.

باید یارانه صادرات را تقویت کنیم

وی  در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص مشکلاتی که بر سر بازاریابی تولیدات بخش کشاورزی نیز وجود دارد گفت: در زمینه صادرات به خصوص در بحث تره بار ما دارای تاریخ زیادی نیستیم و محدودیت هایی را در ارتباط با سایر کشورها، پیمان های منطقه ای و تعرفه های ترجیحی داشتیم.

حجتی تصریح کرد: بازار امروز در بخش تره بار یک بازار رقابتی است و از انواع و اقسام یارانه های صادراتی در گوشه و کنار دنیا برای حمایت از تولید کنندگان مورد استفاده قرار می گیرد علاوه بر این که پیمان های منطقه ای و چگونگی عرضه محصولات نیز مهم است که ما به تازگی وارد این عرصه ها شدیم.

وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان ساخت: در ارتباط با صادرات ما باید مقداری پشتیبانی خود را از یارانه صادرات تقویت کنیم ضمن این که تجار ما نیز باید تغییر رویکردی داشته باشند و نگاهشان از واردات گرایی به صادرات گرایی باشد.

سال 94 توانستیم 100 هزار تن تخم مرغ را به کشورهای اطراف صادر کنیم

وی  با بیان این که در حوزه تولید مرغ و تخم مرغ رکودهای خوبی داشتیم اعلام کرد: در سال 94 توانستیم 100 هزار تن تخم مرغ را به کشورهای اطراف صادر کنیم و در حوزه صادرات مرغ نیز  ما یک رکورد 50 هزار تنی را سال گذشته داشتیم که عمده صادرات ما به کشورهای عراق، افغانستان و کشورهای همسایه بوده که اگر بتوانیم بازاریابی خوبی داشته باشیم این آمار، به آمار چند صد هزار تنی ارتقاء خواهد یافت

دولت نمی تواند لجام گسیخته قیمت ها را رها کند

حجتی در ادامه برنامه با اشاره به این که دولت نمی تواند لجام گسیخته قیمت ها را رها کند گفت: این امر به خصوص در مورد محصولات اساسی که گروه  کالاهای 1 به حساب می آیند اعمال می شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی ایجاد ذخایر استراتژیک است افزود:  گروه کالاهای خاص را باید در تولید، عرضه و تقاضا نظارت کرد

وی با اشاره به ظرفیت های فوق العاده ای که در کشور وجود دارد اظهار داشت: خوشبختانه از علم، ابزار و دانش های لازم برخودار هستیم.

در یک دوره 3، 4 ساله امیدواریم تراز غذایی کشور به صفر برسد

حجتی با بیان این که برای اقتصاد مقاومتی باید زیرساخت ها را فراهم کرد ادامه داد: نرخ رشد نهایی بخش کشاورزی نسبت به سال گذشته حدود 4 درصد افزایش یافته است به طوری که تراز غذایی کشور در سال 92 منهای 8 میلیارد دلار،  در سال 93  منهای ، 5 و نیم میلیارد دلار و در سال 94 این میزان به 3.2 میلیارد دلار رسید لذا امیدواریم بتوانیم تراز غذایی کشور را در میان مدت به صفر برسانیم که این امر در یک دوره 3، 4 ساله زمان نیاز دارد.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که بخش کشاورزی تا چه حد در تحقق اقتصاد مقاومتی موثر است گفت: طرح هایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در دستور کار است به طوری که در یکی دو سال گذشته به خوبی به آن ها پرداخته شده است.

وی  یکی از محورهای عمده افزایش بهره وری را در مسئله آب دانست و عنوان کرد: امیدواریم با منابع پیش بینی شده بتوانیم به 250 هزار هکتار  دست یابیم.

حجتی با بیان این علاوه بر طرح افزایش بهره وری طرح توسعه ای را در نظر گرفته ایم افزود: با ارزیابی مشاوران داخلی و خارجی در بحث کشت ماهی در قفس امیدواریم به بیش از 1 میلیون تن ظرفیت در تولید دست یابیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: سرجمع عملیات شیلات کشور 900 هزار تن است که بیش از 1 میلیون تن امکان توسعه وجود دارد لذا امیدواریم به 200 هزار تن در این رابطه دست یابیم.

وی با اشاره به این که طرح محوری شامل مسئله آب می شود گفت: به توسعه گلخانه های کشور نیز توجه زیادی شده است لذا این پروژه ها توسط بخش خصوصی انجام می شود.

حجتی افزود: با زیرساخت های قانونی از محل صندوق توسعه ملی منابعی در اختیار قرار گرفته شده که معادل 10 درصد ریالی است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که از منابع داخلی و بانک ها نیز بهره خواهیم گرفت ادامه داد: در رابطه با طرح خوزستان 1 و نیم میلیارد دلار در نظر گرفته شده است به طوری که در سال 96 ، 320 هزار هکتار را تحویل خواهیم گرفت.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که در تسهیلات مرتبط با گلخانه ها و کشت در قفس  محدویتی نخواهیم داشت گفت: از تمام سرمایه گذارانم خواستارم تا نگرانی نداشته باشند.

وی  در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که چه تدابیری برای رفع نگرانی کشاورزان پیرامون مسئله آب اندیشیده شده است افزود: کشاورزان تعادل مصرفی را با ساز و کارهای مورد نظر حفظ کرده اند لذا وارث ملتی با آبا و اجداد هستیم و از سوی دیگر از ابزار و دانش جدید نیز برخوردار هستیم.

حجتی با اشاره به این که باید نگاه مدیریتی در مسئله آب داشته باشیم افزود: متاسفانه روش های بد مدیریتی و سوء مدیریت داشتیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که تعدادی از سفره های زیرزمینی به دلیل سوء مدیریت در حال به هم خوردن است بیان کرد: باید از آب به صورت مجاز استفاده کرد تا بتوانیم نیازهای کشور را به خوبی تامین کنیم.

وی  با اشاره به این که دولت 85 درصد را به صورت بلاعوض به کشاورزان کمک می کند افزود: بخشی از خیار در عرصه و بخشی در گلخانه تولید می شود لذا اگر بتوانیم کشت خیار به گلخانه ببریم یک میلیارد در آب مصرفی صرفه جویی کرده ایم که معادل 4 برابر سد کرج است.

 بیمه محصولات کشاورزی حمایتی است

حجتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که دولت چرا سهم خود را از بیمه ها پرداخت نمی کند افزود: در بیمه محصولات کشاورزی یک صندوق داریم که به صورت دولتی اجرا می شود لذا باید اذعان داشت که بیمه محصولات کشاورزی حمایتی است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که هیچ سرمایه ای مثل سرمایه کشاورزی در معرض آسیب قرار ندارد تصریح کرد: آسیب پذیری محصول و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی زیاد است.

وی با اشاره به این که ردیف بودجه هزار میلیاردی پیش بینی شده است گفت: صندوق بیمه بر این اساس قرارداد منعقد می کند تا بتواند تعهداتش را انجام دهد.

انتهای پیام/

کرج نیوز | اخبار کرج | ورزش 3...
ما را در سایت کرج نیوز | اخبار کرج | ورزش 3 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جباری karaj-news بازدید : 150 تاريخ : پنجشنبه 19 فروردين 1395 ساعت: 4:00