سد معبرهای اقتصادی، آتش ورشکستگی ها را دامن می زند

ساخت وبلاگ

هزینه های سنگین تولیدات داخلی ، تولیدکنندگان را مجبور به تعطیلی واحدهای تولیدی کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، رکود اقتصادی در سال های گذشته آنچنان بر بخش های مختلف به ویژه واحدهای تولیدی و صنعتی سایه انداخته است که تیرگی آن هر روز تعداد زیادی از کارخانه ها، شرکت ها، بنگاه ها و واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ را دچار ورشکستگی و تعطیلی می کند؛ رشد قارچ گونه این معضل آنقدر نگران کننده است که کارشناسان از بروز فاجعه ای جبران ناپذیر در بخش  تولیدسخن می گویند.

محسن بیگلری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگارن جوان با اشاره به مهم ترین دلایل ورشکستگی تولید کنندگان افزود : تاکنون حمایت جدی از تولیدات داخلی صورت نگرفته و بسیاری ازکارخانه ها ، شرکت ها و واحد های تولیدی به دلیل جریمه های سنگین به  بانک ها درحال ه ورشکستگی هستند این درحالی است که  یارانه های بخش تولید نیز به این بخش اختصاص نیافته است.

وی با اشاره به اینکه پرداخت مالیات های سنگین در بخش صنعت از دیگرعوامل موثر در ورشکستگی واحدهای مختلف تولیدی است، تصریح کرد: بازاریان ، تولیدکنندگان ، صاحبان کارخانه ها ، شرکت ها و واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ در پرداخت مالیات های سنگین ناتوان هستند، به همین دلیل تعطیلی ، تنها راه حلی است که به ذهن تولیدکنندگان می رسد.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم شورای اسلامی با بیان اینکه تشکیل کارگروه با نظارت دولت ، استانداری ها و نهاد های ذیربط راهی برای پیشگیری از معضلات موجود است ،تصریح کرد:  کاهش نرخ ارز مبادله ای و سود بانکی تاثیر بسزائی در روند تولیدات داخلی دارد .

وی با اشاره به ارتباط افزایش قاچاق برخی از کالاها و تعطیلی واحدهای تولیدی در سال های گذشته ،تاکید کرد : قاچاق و واردات بی رویه بر اقتصاد و تولیدات داخلی تاثیر مستقیم دارد و براساس برنامه ششم باید جلوی قاچاق کالا گرفته شود، این درحالیست که مدیریت ونظارت مناسبی در بخش تولیدات داخلی و واردات در کشور وجود ندارد.

**ضعف در برند سازی علت ورشکستگی

حمیدیان کارشناس اقتصادی نیز در گفتگو با  خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به این که نبود حمایت کافی دولت از بخش صنعت و تولیدات داخلی از مهم ترین دلایل ورشکستگی ها در این بخش است، اظهار کرد: نبود برندسازی بین المللی صنعت داخلی، واردات بی رویه به ویژه کالاهای مشابه تولیدی که در کشور وجود دارد و تحمیل هزینه های غیرضروری در بخش صنعت باعث نابودی صنایع بزرگ وکوچک و ورشکستگی های این واحدها در سال های گذشته شده است .

وی با اشاره به واردات بی رویه به کشور و تاثیر آن بر ورشکستگی تاکید کرد: اقدام واسطه ها و دلالان در راستای واردات محصولات و تجهیزات بی کیفیت و سطح پایین به کشور باعث تخریب صنایع باکیفیت و سطح بالای داخلی می شود که این امر از مهم ترین عوامل موثر بر بحران های حاکم در اقتصاد ایران است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به وضع و تدوین قوانین نظارتی در تولیدات داخلی با رویکرد اقتصاد مقاومتی افزود : برای پیشگیری از سوء استفاده دلالان و واسطه ها در واردات ، باید با تدوین قوانین و ضوابط اقتصادی از بروز آسیب به این بخش جلوگیری کرد، همچنین با تخصیص تسهیلات ویژه به تولید کنندگان داخلی مانع ورشکستگی ها در ایران شد .

وی با اشاره به ضرورت جذب سرمایه گذاران خارجی و استفاده از تجربه های بین المللی تصریح کرد : حمایت از تولید کنندگان داخلی منجر به افزایش کیفیت محصولات و تولیدات داخلی می شود.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت : وجود واحد های تولیدی کوچک در صنایع مختلف باعث تحمیل هزینه های بسیاری در اقتصاد کشور و آسیب به واحد های بزرگتر می شود که با حذف این هزینه ها کمک بزرگی به چرخه تولیدات داخلی و اقتصاد کشور می شود .

انتهای پیام /

- - , .
.

کرج نیوز | اخبار کرج | ورزش 3...
ما را در سایت کرج نیوز | اخبار کرج | ورزش 3 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جباری karaj-news بازدید : 148 تاريخ : دوشنبه 21 تير 1395 ساعت: 11:03