درهای دیپلماسی ایران اینبار به روی مردان " آفتاب تابان" باز شد

ساخت وبلاگ

پس از رفت و آمدهای هیئت‌های عالی رتبه اقتصادی از نقاط مختلف جهان به ایران، «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن پس از 38 سال عازم ایران است.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تحولات عمیق سیاسی و روابط خارجی ایران در دوران پسابرجام و رایزنی‌های گسترده نمایندگان جمهوری اسلامی ایران با مقامات کشورهای مختلف در گستره وسیع شرق آسیا تا قلب اروپا حکایت از باز شدن دوباره درب دیپلماسی ایران در مقابل نگاه های متفاوت مقامات عالی رتبه جهان است.

پس از رفت و آمدهای هیئت‌های عالی رتبه اقتصادی از نقاط مختلف جهان به ایران، «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن عازم ایران است، این سفر نخستین سفر رهبران ژاپنی به ایران پس از 38 سال خواهد بود. آخرین نخست وزیر ژاپن "تاکئو فوکودا"بود که در سپتامبر 1978 به ایران سفر کرده بود. 

پس از لغو تحریم‌های ایران از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا، "شینزو آبه" قصد دارد تا اقداماتی را برای تقویت روابط اقتصادی بین ژاپن و ایران اتخاذ کند، به نتیجه رسیدن توافق هسته ای ایران، اجرای برنامه جامع اقدام مشترک و لغو تحریم های بین المللی علیه تهران، ژاپن را تحت تاثیر بهبود مناسبات جهانی ایران با دنیا قرار داده و این کشور برای عقب نماندن از رقبایی چون چین، به سرعت دست به کار شده است.


اینبار نوبت به مردان شرق آسیا رسید/ دربهای دیپلماسی ایران اینبار به روی مردان آفتاب تابان باز شد

با توجه به اینکه ایران بزرگ‌ترین ذخایر گاز طبیعی جهان را دارد و چهارمین کشور بزرگ از نظر ذخایر نفتی است می‌تواند به عنوان یک بازار امید بخش برای چشم بادامی‌ها دیده شود و انتظار می‌رود که شرکت‌های ژاپنی که به سبب تحریم‌ها فعالیت‌های خود را در ایران متوقف ساخته بودند سرمایه گذاری و صادرات را دوباره از سر بگیرند چرا که با  رفع تحریم‌ها "آبه" قصد دارد گفتگوهایی را برای تحکیم بخشیدن به روابط اقتصادی دو طرف انجام دهد، توکیو از مهم‌ترین خریداران نفت ایران است و در زمان تحریم‌ها نیز، در کنار چین، هند و کره جنوبی از مشتریان اصلی ایران بود با این همه روابط دو طرف به طور چشم‌گیری تحت تاثیر تحریم‌های مربوط به برنامه اتمی تهران قرار گرفت.

البته مقامات توکیو در آغاز بهمن‌ماه سال جاری اعلام کرده بودند با اجرایی شدن «برنامه جامع اقدام مشترک»، تحریم‌ها و محدودیت‌ها علیه تهران را لغو می‌کنند. 

بر این اساس از جمله اهداف سفر آتی نخست وزیر ژاپن به ایران، امضای قراردادهای بلندمدت با تهران به ویژه در حوزه صادرات نفت و با هدف افزایش صادرات نفت ایران به ژاپن از 11 میلیون بشکه در روز به 15 میلیون بشکه خواهد بود، با توجه به آمارهای منتشر شده در سال 2011 در نتیجه همراهی ژاپن با روند تحریم‌های ضد ایرانی، میزان صادرات نفت ایران به ژاپن به بیش از نصف میزان کنونی تقلیل یافته بود.

مشارکت فعال در ساخت نیروگاههای هسته‌ای به منظور تامین برق کشورهای خاورمیانه و همچنین تامین برخی نیازهای دفاعی کشورهای این حوزه از مواردی است که نخست وزیر ژاپن حضور فعال توکیو در این بخش‌ها را در راستای رفع مشکلات اقتصادی کشورش مهم می‌داند و بر آن تاکید دارد.


اینبار نوبت به مردان شرق آسیا رسید/ دربهای دیپلماسی ایران اینبار به روی مردان آفتاب تابان باز شد

ماه گذشته بود که  علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با کات سویوچی کاوای مشاور ویژه نخست وزیر ژاپن در امور سیاست خارجی  دیدار و گفتگو کرد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رابطه با ژاپن در اولویت روابط ایران قرار دارد تصریح کرد: از پیام نخست وزیر ژاپن تشکر کرده و حتما درباره مسائل و موضوع مطرح شده، مسائلی را دنبال خواهیم کرد و حتما به محضر مقام معظم رهبری نیز مباحث مربوطه تقدیم خواهد شد.

وی با اشاره به دیدگاه‌های مقام معظم رهبری اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب سیاست خارجی اهمیت ویژه‌ای برای شرق قائل هستند و در این میان ژاپن در آسیا از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

ولایتی با بیان اینکه ژاپن نیز برای گسترش روابط خود با ایران اهمیت فوق العاده‌ای قائل است تصریح کرد: حتما دو کشور بزرگ ایران و ژاپن می‌توانند با توجه به ظرفیت‌های ارزشمند خود همکاری‌های گسترده‌ای را داشته باشند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در پایان با بیان اینکه باید در این دوره از روابط تلاش کرد تا مناسبات محکم و پایداری میان دو کشور طراحی و اجرا شود خاطرنشان کرد: در گذشته تحولات بین‌الملل موضوعات منطقه‌ای را تحت تاثیر قرار می‌داد اما امروز تحولات و موضوعات منطقه‌ای در عرصه بین الملل در تحولات آن تاثیرگذار است که نمونه آن را در منطقه خاورمیانه مشاهده می‌کنیم و ایران و ژاپن به عنوان دو کشور در قاره آسیا می‌توانند در این زمینه بسیار تاثیرگذار عمل کنند.

علی‌طیب‌نیا وزیر اقتصاد و امور دارایی کشورمان نیز در ماه اخیر به قصد توسعه روابط اقتصادی با ژاپن به توکیو  رفت و در جریان سفر خود به ژاپن ضمن دیدار با وزیر اقتصاد ژاپن، پژوهشگران اقتصادی ژاپن و برخی صاحبان صنایع این کشور  از احتمال انعقاد قرارداد میان شرکت خودروسازی رنو و سایپا خبر داد.

طیب‌نیا با اشاره به اقدام‌های مختلف دولت تدبیر و امید در جهت بهبود شرایط اقتصادی کشور طی دو سال گذشته گفت: با دستیابی به توافق هسته ای و اجرای برجام، زمینه برای توسعه فعالیت های اقتصادی ایران بیشتر فراهم شده و این روزها  شاهد علاقه فراوان شرکت ‌های خارجی برای همکاری با ایران هستیم و از این جهت ظرفیت های توسعه همکاری های تجاری بین ایران و ژاپن بسیار بالاست و با امضای توافقنامه حمایت از سرمایه گذاری بین دو کشور گام مهمی در این جهت برداشته می‌شود.


اینبار نوبت به مردان شرق آسیا رسید/ دربهای دیپلماسی ایران اینبار به روی مردان آفتاب تابان باز شد

وزیر اقتصاد در ادامه سفر کاری خود به ژاپن با «تارو آسو» وزیر دارایی ژاپن دیدار و با وی درباره زمینه همکاری‌های اقتصادی دو کشور گفت‌وگو کرد و با تشویق ژاپنی‌ها به سرمایه‌گذاری در ایران گفت: انرژی و نیروی کار ارزان در ایران و وجود بازار بزرگ منطقه، مزیت خوبی برای ژاپنی‌ها محسوب می‌شود تا با استفاده از توان فنی خود، بتوانند محصولات خود را رقابتی کنند. 

با این وصف به نظر می‌رسد سفر نخست وزیر ژاپن به ایران می‌تواند نقطه عطفی برای از سر گرفتن روابط دو کشور در زمینه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی باشد، چراکه این کشور از گذشته حضور اقتصادی گسترده‌ای در منطقه غرب آسیا داشته و بخش زیادی از کالاهای خانگی کشورهای این حوزه را تامین کرده و امروز خواستار حضور فعال‌تر در سایر زمینه‌های اقتصادی در کشورهای این منطقه و از جمله ایران است.

گزارش از سمانه حسن خانی

انتهای پیام/

کرج نیوز | اخبار کرج | ورزش 3...
ما را در سایت کرج نیوز | اخبار کرج | ورزش 3 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جباری karaj-news بازدید : 15 تاريخ : شنبه 22 اسفند 1394 ساعت: 6:14